DEŠAVANJA:

FUDBALSKI SPEKTAKL U PRUGOVU,FINALNO VEČE VIDOVDANSKOG TURNIRA

Objavljeno 30.06.2017. u 22:38

3

Poštovani posetioci našeg sajta,sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je u Prugovu, na Vidovdan viđen pravi fudbalski spektakl.Finalno veče Vidovdanskog turnira Prugovo 2017. je bilo veče za sve generacije ljubitelja fudbala.Učesnici su bili sadašnji i bivši fudbaleri, starosti od 6 do 76 godina.Ovako lep fudbalski  program sa bogatim nagradama i poznatim fudbalerima nije do sada  viđen u Prugovu.

Krenimo hronološki redom, kako je tekao program finalne večeri Vidovdanskog turnira Prugovo 2017.

-Od 19.30 do 20.30 časova sastale su se ekipe: FK Morava Prugovo i FK Napredak Poljana u kategoriji pionira.Inače pionire  FK Morave iz Prugova vodi i trenira jedan od naših najtrofejnijih igrača – Vladimir Jovičić Jovke.Konačan rezultata na utakmici je bio 4:3 u korist ekipe FK Morave iz Prugova.

-Od 20.30 do 21.30 časova odigrana je utakmica za 3. i 4. mesto u kojoj su se sastale ekipe: FK Sloga Lučica i ekipe TS Hemija Požarevac.Utakmica je bila vrlo napeta i do poslednjeg trenutka neizvesna.Više sreće je imala ekipa TS Hemije koja je na kraju slavila  rezultatom 5:4.Tako je ekipa TS Hemije Požarevac zauzela 3.mesto,a ekipa FK Sloga Lučica 4. mesto na turniru.

-Od 21.30 do 22.00 časova, u revijalnom delu turnira,sastale su se ekipe: „Fudbalske legende“ i Ekipa veterana FK Morave iz Prugova.Ekipu „Fudbalske legende“ je u Prugovo dovela živa fudbalska legenda sela Prugova,Lazović Tomislav Tole,čovek koji i dan danas uživa poštovanje u fudbalskim krugovima.Za ekipu Fudbalske legende su nastupili:Tufekdžić Goran,Stokić Goran,Miletić Zoran,Ranković Saša,Ranđelović Zoran, Perović Milojko i Marjan Marković-Buca(bivši reprezentativac Srbije).Za ekipu veterana FK Morave su nastupili:Vladimir Jovičić -Jovke,Radulović Siniša-Pilorka,Stanojević Rajko,Nikolić Dejan- Žiža,Momirović Siniša -Đole,Dimitrijević Ljubiša -Sukeka i Sofranić Marko.Početni udarac na revijalnoj utakmici izveo je Lazović Tomislav -Tole. Rezultat na kraju utakmice je bio 7: 4 u korist ekipe „Fudbalske legende“.

12

-Od 22.00 do 22.30 časova Organizacioni odbor Vidovdanskog Turnira Prugovo 2017. je uručio nekadašnjim fudbalerima FK Morave  plakete za životno delo u fudbalu.Uručivanje plaketa je već postala tradicija na svakom Vidovdanskom turniru.Prošle godine su plakete uručene najstarijim fudbalerima,a ove godine veteranima koji su za jednu generaciju mlađi.Ove godine plakete za životno delo su dobili:Dejan Jovičić-Maletov,Ljubiša Cvejić-Toša,Lazović Tomislav-Tole,Mirković Radiša-Bujga,Momirović Siniša-Đole,Jović Radiša-Cana,Cvejić Dobrica-Bole,Perić Živica-Kuša,Tomić Radiša-Badža,Živorad Najdanović -Didi,Miletić Slobodan-Laća,Milošević Dobrica-Rus,Đurić Dobrica-Đura.Njima su ispred Organizacionog odbora turnira plakete za životno delo uručili Ljubiša Tomić i Rajko Stanojević.Plakete su još dobili Aleksić Siniša,Radovanović Slaviša,Rajko Stojaković,Milobran Mitić,Ljubiša Miloradović,Petrović Rajko,Arsić Siniša i Radivojević Žikica,oni  iz opravdanih razloga nisu mogli da prisustvuju uručenju plaketa pa će se njima plakete uručiti naknadno.

Još jedanput se zahvaljujemo nekadašnjim fudbalerima FK Morave jer su trasirali put budućim fudbalerima i popularizovali klub na jedan lep i sportski način.

10

-Od 22.30 do 23.45 časova Finalna utakmica za 1. i 2. mesto na Vidovdanskom turniru Prugovo 2017.Sastale su se ekipe: Izolator Požarevac i Vila Avram Šljivovac.Izuzetna utakmica dve,po mišljenju skoro svih prisutnih,najbolje ekipe na turniru.Ali ono što je dodatno dalo draž ovoj finalnoj utakmici je činjenica da je igrač ekipe Vile Avram, Aleksandar Ćirić  na turniru do finalne utakmice ukupno postigao 12 golova a igrač ekipe  Izolator, Simić Nenad  11 golova.Svi prisutni ,i na terenu,i na tribinama su znali da najbolji strelac na turniru dobija auto marke Jugo.Utakmca je bila veoma borbena i žustra,smenjivale su se šanse i na jednoj i na drugoj strani.Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 2:0 u korist ekipe Izolator.Jedan od ta dva gola je postigao Simić Nenad i tako se izjednačio sa Aleksandrom po broju postignutih golova na turniru.Drugo poluvreme je donelo puno šansi ali je na kraju slavila ekipa Izolatora iz Požarevca, rezultatom 4:1 i postala pobednik Vidovdanskog turnira Prugovo 2017.

9

Zatim je usledila prava drama.Pošto su oba fudbalera imala isti broj postignutih golova na turniru,Organizacioni odbor turnira je odlučio da će vlasnik Juga biti onaj od dvojice igrača koji sa linije koja označava centar terena pogodi prečku na golu.

 

8

Prvi pokušaj Simić Nenad,lopta odlazi iznad prečke.Prvi pokušaj Aleksandra Ćirića,takođe promašaj.Svi prisutni su već pomislili da će se ova dva, vrlo dobra igrača, dugo takmičiti u gađanju prečke.Međutim Simić Nenad je pokazao da je veoma precizan šuter i iz drugog pokušaja pogodio prečku i postao vlasnik Juga.Njemu su auto predali vlasnik NIZ Masina i predstavnik TS Hemije,generalni sponzori turnira koji su i dali auto kao nagradu za najboljeg strelca.

7

Prvo mesto,pehar,medalje i  novčanu nagradu od 100.000 dinara je osvojila ekipa Izolator Požarevac,njima je nagradu uručio predsednik Organizacionog odbora turnira Ljubiša Tomić-Zvrke.

4

Drugo mesto,pehar,medalje i novčanu nagradu od 50.000 dinara osvojila je ekipa Vila Avram Šljivovac,nagradu je predao šef zapisničkog stola na turniru Rajko Stanojević.

Treće mest,pehar,medalje i novčanu nagradu od 25.000 dinara osvojila je ekipa TS Hemija Požarevac,nagradu je uručio u ime Društva Prugovaca u Beču Dragan Živković Kurke.

Na turniru je učestvovalo 19 ekipa.

Sudije na turniru – Dubajić Igor i Zvizdalo Dragan

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim sponzorima koji su dali sredstva,deci koja su pomogla u skupljanju lopti i koja su kupila papiriće i flaše da bi Bajča bila čista i da bi se pokazali kao dobri domaćini,svim redarima,svim posetiocima iz okolnih sela i Požarevca koji su prisustvom uveličali ovaj događaj,  i na kraju meštanima sela Prugova koji su pomogli da se turnir održi.

Kvalitetno organizovati ovakav jedan događaj uopšte nije lako i zahteva puno odricanja i posvećenosti,zato predstavljamo iskusnu ekipu Organizacionog odbora Vidovdanskog turnira 2017.To su Ljubiša Tomić-predsednik Organuzacionog Odbora,Rajko Stanojević-šef zapisničkog stola,Vladimir Jovičić -Jovke-šef rasporeda odigravanja utakmica,Momirović Marko-Đole-zapisnički sto,Milan Stokić-zapisnički sto,Ivan Jović-Brika-zapisnički sto,Aleksandar Hrkalović,Danijel Hrkalović,Siniša Radulović-Pilorka i Zoran Cvejić-Toša.

2

 

I na kraju,spustila se zavesa i na ovu, za naše malo selo, značajnu predstavu.Prugovačka Bajča je predhodnih 18 dana bila mesto gde su se okupljali fudbaleri,navijači,narod raznog uzrasta.Deca su dolazila da se voze na ringišpil,stariji da se druže u kafani,fudbaleri da igraju fudbal a navijači da navijaju.Dan posle turnira,Bajča izgleda po malo pusta i prazna bez tog silnog sveta.Ostaje nam da čekamo sledeću godinu i Vidovdanski turnir Prugovo 2018. Ove godine je Prugovo kao domaćin i organizator turnira ,podiglo lestvicu zaista visoko.

 

 

-