DEŠAVANJA:

Završen je Vidovdanski turnir u malom fudbalu Prugovo 2016.

Objavljeno 06.07.2016. u 18:46

16

Prvoplasirana ekipa Trgovina Iva – Prugovo

 

Poštovani posetioci našeg sajta,završen je Vidovdanski turnir u malom fudbalu Prugovo 2016.

Ekipa koja je postala šampion za 2016. godinu je ekipa Trgovina Iva iz Prugova.

Drugo mesto je osvojila ekipa Branko Moravac iz Lučice.

Treće mesto je osvojila ekipa Rekord iz Požarevca.

15

Drugoplasirana ekipa Branko Moravac Lučica

Poštovani posetioci našeg sajta,Prugovo je ove godine pokazalo da može i da zna da kvalitetno organizuje turnir u malom fudbalu.Prema rečima posetioca i samih takmičara ovo je najbolje organizovani turnir u Prugovu do sada.

Na početku turnira kiša je remetila raspored odigravanja utakmica,na svu sreću to nije dugo trajalo.

15

Organizacioni odbor Vidovdanskog turnira Prugovo 2016. na čelu sa predsednikom Organizacionog odbora Ljubišom Tomićem -Zvrketom

Organizacija turnira je posebno ponosna na dodelu plaketa za životno delo nekadašnjim fudbalerima ,a sada fudbalskim legendama sela Prugova.

Plakete za životno delo u fudbalu dobili su:

1.Rajković Velimir -Lima Džinkin

2.Vojislav Mirković – Voja Stojanov

3.Todorović Dušan – Dule Džinin

4.Miodrag Najdanović

5.Radojković Miodrag – Mića Marin

6.Vojislav Stanković – Voja Gedža

7.Dragiša Mirković – Dragi Bujga

8

Fudbaskim legendama je plakete za životno delo u fudbalu uručio Ljubiša Tomić.Poklonili smo im pažnju i podsetili Prugovce na ljude koji su pre mnogo godina igrali fudbal za FK Moravu iz Prugova.Ljude koji su fudbal igrali ne zbog para,već isključivo iz ljubavi prema toj igri i ljubavi prema svom selu.Oni su nekada promovisali selo Prugovo na najbolji mogući način.Čuvena generacija FK Morave koja je bila strah i trepet za ostale ekipe iz okoline.Generacija koja je 1958. godine pobedila čuveni Rudar iz Kostolca u Prugovu.

Fudbalske legende su predale lopte dečacima koji tek počinju da treniraju fudbal.

7

Poštovani posetioci našeg sajta,turnir u Prugovu je trajao 17 dana,na turniru je učestvovalo 19 ekipa,postignuto je 325  golova,napravljeno 264 prekršaja sa ukupno 15 isključenja igrača.Utakmice na turniru su sudile sudije Dubajić Igor i Zvizdalo Dragan.

13

Prvi put od kako se organizuju turniri u Prugovu ostvaren je prihod na kraju turnira od 58.500 (pedeset osam hiljada petsto dinara).

Organizacioni odbor Vidovdanskog turnira Prugovo 2016. je odlučio da se za 18.000 dinara plati struja koja je utrošena na turniru,kao i struja koju naša deca troše u teretani i na sportskom terenu.Ostalih 40.000 dinara će biti utrošeno za sređivanje teretane,kupovinu sprava za vežbanje,saniranja objekata oko sportkog terena za mali fudbal u Bajči.

IMG_20160629_200409

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim ekipama koje su učestvovale na turniru,Prugovcima u selu i dijaspori,svim firmama -sponzorima koji su pomogli održavanje turnira u Prugovu.Svi koji su pomogli na bilo koji način biće objavljeni na našem sajtu i dobiće zahvalnice za pomoć u Organizaciji.

Poštovani Prugovci ove godine smo podigli organizaciju turnira na veći nivo.Turnir bi narednih godina trebao biti prepoznatljiv ne toliko po visini nagradnog fonda(ove godine 150.000) već po kvalitetu organizacije.Ona mora da pokloni pažnu svakom detalju na turniru i vodi računa da odnos prema ekipama,suđenje,informisanost,propratni sadržaji budu dobri i korektni.

Na ovom turniru bile su zastupljene generacije od 6 pa sve do 85 godina.Uspeli smo da ih sve dovedemo u Bajču i pokažemo da se fudbal u Prugovu igra odavno i da će se u Bajči igrati još dugo.