DEŠAVANJA:

Održan 5. po redu susret Prugovaca „Veče Prugovaca“ u Beču

Objavljeno 21.10.2015. u 19:46

unnamed

Poštovani posetioci Prugovačkog sajta sa zadovoljstvom  vas obaveštavamo da je 03.10.2015.godine održan 5. po redu susret Prugovaca „Veče Prugovaca “ u Beču.

„Veče Prugovaca“ u Beču je manifestacija koja se održava 5. godinu za redom i okuplja  veliki broj Prugovaca iz dijaspore,kao i veliki broj gostiju koji nisu rodom iz Prugova ali  se rado odazivaju ovom skupu.

„Udruženje Prugovaca u Beču“ je kao i predhodnih godina preuzelo  organizaciju ove ne tako jednostavne manifestacije.Prema njihovim podacima ovogodišnjem skupu je prisustvovalo preko 180 gostiju.

„Veče Prugovaca“ je smišljeno sa ciljem da se Prugovci koji su na privremenom radu ili žive u Austriji sretnu i uz muziku druže tih nekoliko sati koliko manifestacija traje.Na taj način se njihove porodice druže sa ostalim porodicama koje sve zajedno spaja selo Prugovo koje je u tom trenutku više od 700 kilometara udaljeno od njih  ali im je svima bilo ista polazna tačka sa koje su krenuli u svet.

Što se tiče koristi koje selo Prugovo ima od ovog skupa je ta da se tada Prugovci iz dijaspore dogovaraju i planiraju o novim idejama i načinima kako poboljšati uslove života u selu.

Koristimo priliku da podsetimo da su neki od realizovanih projekata o kojima smo ranije pisali nastali kao ideja na ovom skupu.

Mi , uređivači sajta www.Prugovo.rs -priča o jednom selu, pozdravljamo ovakve skupove Prugovaca u dijaspori jer smatramo da oni imaju dvostruku korist,zbližavaju i povezuju Prugovce u dijaspori,donose ideje i načine o pomoći Prugovu.

jghg

điđa

jjkjj