DEŠAVANJA:

Gradonačelnik Požarevca primio korisnike vodovodne mreže Prugovo i prihvatio njihove predloge

Objavljeno 24.11.2014. u 18:54

10441931_748945785143409_3237981901502066459_n

Poštovani posetioci našeg sajta,obaveštavamo vas da je gradonačelnik Grada Požarevca dipl.ing.Miomir Ilić primio korisnike vodovodne mreže u Prugovu i prihvatio njihove predloge i sugestije.

Naime zbog neplaćenog računa za struju u iznosu od 88.900,dinara isključena je struja na priključku u prostorijama Sportskog društva u Prugovu.Na tom brojilu su priključeni sledeći potrošači:javna česma,vodovodna mreža,reflektorska rasveta na poligonu malih sportova,prostorije Sportskog društva i prostorije Doma kulture.

Tako da je prilikom isključenja struje od strane EPS-a došlo do prekida snabdevanja zdrave pijaće vode na javnoj česmi u Prugovu,kao i za sad tehničke vode u vodovodnoj mreži.

Stim u vezi članovi Udruženja korisnika vodovodne mreže u Prugovu su zakazali hitnu sednicu potrošača i na njoj doneli odluku da se po hitnom postupku traži prijem kod gradonačelnika Grada Požarevca kako bi se sprečila situacija opasna po zdravlje ljudi.Podsetićemo da  po poslednjoj analizi koju je uradio ZZZ Požarevac voda koja se crpi hidroforima i pumpama u domaćinstvima hemiski neispravna tj.sadrži hemiske primese koje su i po nekoliko puta veće od dozvoljenih količina u vodi za piće.

Udruženje korisnika se pismenim putem obratilo za prijem kod gradonačelnika Grada Požarevca i dobilo odgovor da odmah sutradan dođe kompletna skupština Udruženja korisnika vodovodne mreže kao i korisnici koji žele da prisustvuju  sastanku.

Na početku sastanka gradonačelnik je pozdravio prisutne Prugovce i naglasio da je Prugovo jedno od tri sela na teritoriji Grada Požarevca koje je dobilo vodovod koji je finansirao Grad Požarevac i to preko fonda za Zaštitu životne sredine a da je Direkcija za izgradnju Požarevac bila nosilac projekta izgradnje bunara,šahte i dela vodovodne mreže u Prugovu.

O nastalim gore navedenim problemima u vezi prekida snabdevanja vodom u Prugovu gradonačelnika je obavestio predsednik Udruženja potrošača Miroslav Đorđević.

On je gradonačelniku izneo sledeće podatke:

Dug zbog koga je isključena struja iznosi 88.900 dinara

troškovi priključka struje 12.000 dinara

ukupno 100.900 dinara

Nepročitano novo stanje na strujomeru oko 54.000 dinara.

Gradonačelniku je Miroslav Đorđević predložio da Grad Požarevac uplati iznos od 55.000 dinara jer je predhodne nedelje uplaćeno 45.000 od strane Grada Požarevca što ukupno daje zbir od 100.000 dinara a što je dovoljno da se struja priključi a korisnici vodovodne mreže su se obavezali da prikupe iznos od 54.000 dinara što pokriva utrošak struje koji nije pročitan.

Gradonačelnik je takođe upoznat da je Udruženje potrošača samo finansiralo popravku elektonike u šahti u iznosu od 113.000 dinara,kao , kupovinu nove pumpe 54.000 dinara i popravke instalacije vodovoda u dva slučaja.

Gradonačelniku je takođe rečeno da je voda u Prugovu koja se crpi hidroforima i pumpama u domaćinstvima zagađena i nije za piće.

Gradonačelnik je prihvatio sve predloge članova vodovodne mreže i doneo odluku da taj predlog odmah bude upućen Gradskom Veću koje bi odlučilo da se ta sredstva uplate a on se lično obavezao da pozove direktora Elektromorave Požarevac i obavesti ga da će Grad Požarevac uplatiti sredstva duga za struju i troškove priključka.

Gradonačelnik je takođe prihvatio i predlog da se Udruženju potrošača dodeli novi priključak za struju gde bi oni sami plaćali utrošak struje elektro  pumpe koja snabdeva javnu česmu i vodovodnu mrežu.

Udruženje potrošača je podsetilo gradonačelnika da je svega 30-tak domova priključeno na vodovodnu mrežu i apelovalo da se u budžetu za sledeću godinu predvide sredstva za  proširanje mreže kako bi svi Prugovci koji to žele mogli da priključe svoje domaćinstvo na vodovodnu mrežu.

Podsetićemo i da je Grad Požarevac platio 1.500 000 dinara za dobijanje svih potrebnih dozvola u naredne dve godine kako bi se za vodovod u Prugovu stekli uslovi da postane vodovod sa vodom za piće jer on do dobijanja tih dozvola ima status vodovoda tehničke vode a javna česma u Prugovu vode za piće.

Naš meštanin Lima Džinkin je upoznao gradonačelnika o svojoj nameri da napravi još jednu javnu česmu u Prugovu o svom trošku koju bi poklonio meštanima svog Prugova.Gradonačelnik je tu želju pohvalio i rekao da Savet MZ donese odluku i prosledi Gradskom Veću Požarevac.

Omah istog dana je predsednik MZ Prugova Dragan Gajić bio pozvan da potpiše nalog za prenos para sa računa Grada Požarevca na EPS Snabdevanja a već sutradan je ponovo priključena struja i obezbeđena nesmetano snabdevanje vodom.

 

Preneli smo samo jedan deo razgovora sa gradonačelnikom Grada Požarevca Miomirom Ilićem inače on je Prugovce primio vrlo srdačno , poslužio ih kafom i pićem a od njih dobio   poziv da poseti naše Prugovo.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Miomiru Iliću gradonačelniku Grada Požarevca što nas je primio,saslušao i pomogao da se reši jedna po zdravlje ljudi opasna situacija.