DEŠAVANJA:

Anđelija dobila nove naočare dar Udruženja Prugovaca u Beču

Objavljeno 31.01.2014. u 19:12

unnamed (8) Anđelija Đokić je dobila nove naočare dar Udruženja Prugovaca  u Beču.Najzad ova divna devojčica može da lepo posmatra i vidi svet oko sebe.

Naime zahvaljujući Anđelijinoj učiteljici Mileni Pantić Udruženje Pugovaca u Beču je saznalo za problem male Anđelije.Anđlija je ostala bez starih naočara koje su se slomile a roditeli nisu bili u mogućnoti da kupe nove.Anđelija koristi naočare specifične dioptrije koje su veome skupe.U školu je dolazila bez naočara i veoma teško sa mukom pratila nastavu.Taj njen problem je uočila učiteljica Milena koja je znala da Anđelijini roditelji nisu u mogućnosti da kupe nove naočare,pa je kotaktirala Dragana Živkovića koji je podpredsednik Udruženja Prugovaca u Beču. Dragan Živković je zajedno sa Srboljubom Stanojevićem -predsednikom udruženja i Cicom Rajkovic  poslao sms poruke Prugovcima u Beču.

Za samo jedno veče prikupljen je novac da se Anđeliji kupe nove naočare.

Donaciju je u ime Udruženja Prugovaca u Beču uručio Zoran Cvejić jedan od uređivača sajta www.prugovo.rs -priča o jednom selu

IMG_1986

Udruženje Prugovaca je pored naočara maloj Anđeliji još kupilo i školski pribor potreban za učenika 2. razreda:penkalo,sveske,patrone.

Pitali smo učiteljicu Milenu da nam kao njena učiteljica kaže nešto o Anđeliji i evo šta nam je rekla:

„Djokić Andjelija, je jedno od devetoro dece porodice Djokić, najstarija je i pohadja drugi razred. Odlična je učenica. Nosi naočare sa velikom dioptrijom. Pošto ih je polomila morala je da uči i piše bez njih, jer joj socijalno       osiguranje omogućava bespaltne tek za dve godine.   Dragan Živković, podpredsednik udruženja Prugovaca u Beču čuo je za Andjelijin problem i udruženje je doniralo kupovinu novih naočara i školskog pribora u iznosu od 150 eura.Na Anđelijinom licu je zablistao osmeh.  Hvala im svima  što nisu ostali ravnodušni, nego su pomogli“-rekla je učiteljica Milena.

unnamed (4)
Direktor škole Slaviša Radovanović  se zahvalio Prugovcima u Beču koji su skupili novac potreban za kupovinu naočara i dodao:

„ Naši ljudi u Beču, Prugovci, pomagali su učenike škole u Prugovu više puta. Porodica Tomić ( Ljubiša i Žica) svake godine, pa i ove donirala je paketiće i besplatne slike sa Deda Mrazom za sve učenike. Porodica Ećimović je donirala kompjutere i grafoskope za kabinete ove škole. Koristimo priliku da se zahvalimo i njima“-izjavio je direktor škole Slaviša Radovanović.
Naš sajt se još jednom zahvaljuje dobrim ljudima iz Prugova i obećava da će imena svih koji su dali novac za  kupovinu naočara maloj Anđeliji Đokić biti objavjena na sajtu.Takođe se zahvaljujemo uiteljici Mileni jer je prepoznala Andjelijin problem i zato što mari i ima roditeljski odnos prema prugovačkim đacima.Zahvaljujemo se Udružanju Prugovaca u Beču jer pomaže Prugovce kojima je pomoć potreba.
I na kraju slike govore same o tome koliko je tog dana Anđelija bila srećna a mi svi treba da budemo ponosni što smo učestvovali u ovom dobrom delu.
unnamed (15)
IMG_1987 (1)
unnamed (11)
 IMG_1975 (1)