DEŠAVANJA:

Uhapšen lopov koji je obijao kuće u Prugovu

Objavljeno 27.12.2013. u 21:52

Poštovani Prugovci,PU Požarevac je danas objavila vest koju ćemo i mi objaviti,a tiče se Prugova.Nekoliko kuća je obijeno,nekoliko osoba povređeno,nekoliko pomoćnih objekata zapaljeno.Da li je to uradio samo jedan čovek? Sam?

provaljivao-u-kuce-gastarbajtera


Ono što je sigurno celo Prugovo je osudilo ove događaje i to je dokaz da samo zajedno i selo i dijaspora možemo postići cilj.Deda Žikina kuća je sinoć gorela,čovek ima preko 80 godina,to mu je drugi požar,pre nekoliko godina mu je izgorela kuća,pozivamo sve ljude koji su u mogućnosti da pomognemo čoveku,zima je.Sledi vest preuzeta sa ebranicevo.com

Požarevačka policija uhapsila je i podnela krivičnu prijavu protiv Zorana A.(1990) iz Neresnice, zbog osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela razbojništva i pokušaja teških krađa.

 

Policija ga sumnjiči da je 9. decembra, u selu Prugovo, tokom noći, maskiran, metalnom šipkom razvaljivao ulazna vrata porodičnih kuća u kojima žive same starice, dok se ostali članovi porodice nalaze u inostranstvu. Uz pretnju metalnom šipkom on je od njih oduzeo novac i nakit koji je pronašao u kući. Jedna od starica je braneći se od osumnjičenog zadobila povrede šake.

 

On je osumnjičen i za još dva pokušaja teških krađa u istom selu. Na meti ovog provalnika oba puta bile su kuće meštana Prugova koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu. U jednoj kući izvršio je premetačnu i pobegao dok se u drugoj kući tokom pljačke uključio alarm pa je osumnjičeni pobagao. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

 

 

 

 

Vest je preuzeta sa sajta ebranicevo.com

autor teksta je PU Požarevac

objavljeno 27,12,2013,godine