DEŠAVANJA:

Celo Prugovo osudilo pljačkanje kuća i prebijanje starih meštana

Objavljeno 21.12.2013. u 18:22

images

Poštovani Prugovci,u poslednjih mesec dana u Prugovu se desilo nekoliko provala kuća,a u dva slučaja su provalnici i fizički maltretirali starije meštane da bi došli do para ili nekih drugih vrenosti.

Naime mesec dana unazad počele su pljačke kuća u kojima trenutno niko ne živi jer su vlasnici na privremenom radu u inostranstvu.

Prilikom tih krađa pored ukradenh stvari lopovi su napravili velike

materjalne štete,tako što su polomili i pocepali pokućanstvo,nameštaj i stvari po tim kućama.

Nažalost, u dve takve krađe došlo je i do povređivanja starijih meštana našeg sela.

Lopovi su zatvorii,fizički maltretirali dve starije žene da bi im odale gde drže novac i druge vredne stvari.

Priikom pljačke njene porodične kuće lopovi su fizički maltretirali Jović Dušanku koja ima preko 85 godina.

U drugom slučaju je žrtva fizičke torture bila Cvejić Branka stara preko 80 godina,kojoj su lopovi naneli telesne povrede i kojoj je pomoć kasnije pružio i Zdravstveni centar Požarevac gde se Branka oporavljala.

.Posle tih razbojništava u kojim su poveđene ove dve starice lopovi su nastavili da noću pljačkaju kuće gde niko ne živi.

Zbog  navedenih događaja Meštani Prugova su odlučili da upute pisano saopštenje MUP-u tj Policijskoj upravi Požarevac u kojoj će se tražiti da se počinioci ovih sramnih krađa izvedu pred lice pravde i da im se sudi za počinjena dela.

 

 

Predsednik MZ Prugovo Dragan Gajić je rekao za Prugovački sajt da je već zakazao sednicu Saveta MZ Prugovo na kojoj će biti doneta odluka da se uputi Policijskoj upravi pisani zahtev da se akteri  ovih razbojništva pronađu i optuže za krađu i nanošenje telesnih povreda.

 

 

unnamed (1)

 

Ujedno je i Udruženje Prugovaca u Beču pokrenulo inicijativu da se preko ambasade Srbije u Austriji posalje Minitarstvu unutrašnjih poslova takođe pisani zahtev da se pljačke u Prugovu istraže i da se počinioci kazne.

Udruženje osuđuje plačku i prebijanje starijih meštana i dodaje da Prugovo nije bezbedno mesto gde bi poslali svoju decu samu na raspust i da bi zbog toga MUP trebao da preduzme konkretne mere.

Poštovani Prugovci,ne smemo zatvarati oči pred ovakvim događajima,moramo iskoristiti sva zakonski dozvoljena sredstva i da zaštitimo ljude i imovinu od siledzija i lopova.

Ako im se ne stane na put ni jedan čovek i ni jedna kuća u Prugovu nisu bezbedni.